RESEPI 1
- 300g coklat masakan
- 200g UHT whipping cream ( jenama Anchor adalah yg biasa digunakan )
- 1s/b Mentega
Panaskan whipping cream atas api hingga mendidih sedikit dan matikan api.
Masukkan coklat atau korang tuang je atas coklat then kacau sebati.
lastly, masukkan mentega dan sebatikan.
RESIPI 2
- 100g coklat masakan
- 125ml susu segar
- 50g mentega
- 4s/b madu/gula
Satukan kesemua bahan yang ada dan masak dengan kaedah double boiling sehingga pekat dan berkilat.
RESIPI 3
- 300g krim putar (whipping cream)
- 600g coklat masakan
- 1/2 cawan sirap glukos/madu
- 2s/b mentega
Panaskan whipping cream sehingga hampir mendidih. masukkan coklat dan kacau sebati.Masukkan sirap glukos- lastly masukkan mentega.
RESIPI 4 (bajet kos)
50g serbuk koko
1s/b minyak
1/2 tin susu cair
1/2 tin susu pekat (mgikut manis yg disukai)
Campurkan kesemuanya,panaskan diatas api perlahan sambil mengacau hingga sebati dan likat
sumber :http://chocosweeties.blogspot.com/
0 comments:
Post a Comment